måndag, december 07, 2009

Julkrubban

Här är våran julkrubba.

Vi var på en marknad som några ur kyrkan ordnade med olika organisationer som arbetar med rättvishandel och saker tillverkade av utsatta människor. där hade dom en spännade julkrubba från palestina där det var en stor mur mellan krubban och ängarna där hedarna var.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men julen varar inte till påska, bara till fastan. Fast om efter ett tag blir det ju jul igen...

Anders Branderud sa...

[Att differentiera,] Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”. Han var Messias som det profeterades om i den judiska Bibeln.
Kommentar om julen:
Den historiska personen som det står i originalversionen som redigerades till "Matteusevangeliet" heter Ribi Yehoshua.

Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”].
I originalversionen av ”Matteus” 5:17-20 undervisade Ribi Yehoshua att hela mänskligheten måste göra sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. Det måste man således göra för att följa Messias. Julen är en hednisk högtid och Ribi Yehoshua som undervisade att man ska hålla ”Moseböckerna” förbjöd alltså deltagande i dylika högtider.

Belägg för alla mina fakta finns att läsa på hemsidan Netzarim